Asambleja e Pergjithshme e FIBA Europe 2022!

FSHB si anetare me te drejta te plota ne FIBA, me perfaqesim nga Z. Avni Ponari – President i FSHB-se, ka marre pjese me 21 maj 202 ne Asamblen e pergjithshme te FIBA Europet, organizuar ne Lituani.
Ne kete Asamble vjetore u raportua aktiviteti basketbollistik europian pergjate vitit 2021 sipas drejtorive perkatese:
-Financa;
-Komisioni i garave;
-Komisioni teknik;
-Projektet;
-Komisioni i te rinjve;
etj.
Kete vit FSHB synon te rrise numrin e perfaqesimeve europiane duke ruajtur vazhdimsine me 6 ekipe kombetare te moshave ne korrik 2022, ku europiani U16 vajza Div.C do te organizohet ne Korçe.
Ekipi kombetar meshkuj do te zhvilloje ndeshjen e kthimit me Rumanine me 3 korrik, ne pallatin e sportit “Dhimitraq Goga”.
Ekipi kombetar femra do te zhvilloje dy ndeshje ne muajin nentor.
Gjithashtu me 4 dhe 5 qershor Shqiperia do te perfaqesohet me ekip kombetar 3×3 ne kualifikueset europiane qe do te organizohen ne Qipro.
Krahas perfaqesimeve me ekipe kombetare vazhdojne nje sere projektesh ne bashkepunim me FIBA-n si #herworldherrules #fibaydf #swish+ #fibaminibasket
Dhe per me teper ne muajin tetor organizohet konventa europiane U14 ne Shqiperi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*